Heel Holland Bakt!

Posted June 10, 2014 by

De eerste blote benen laten zich weer zien. En wat is het weer vollop genieten van die heerlijke zonnestralen. Een lekker kop thee, goed boek en de keuken verspreid een geur van heerlijk vers gebakken taart. Ik moet me inhouden om niet eerder het ovendeurtje te openen dan het recept aangeeft. 
Het Heel Holland Bakt boek heeft een ware explosie veroorzaakt in mijn keuken. Het hele aanrechtblad, inclusief ikzelf zitten onder, waardoor ik een spoor van bloem in de keuken heb achtergelaten naar buiten. Het wordt deze keer worteltjestaart!
Waar ik vorig jaar al trouwe fan was van de gelijknamige serie is dit boek echt een van mijn favorieten geworden. Kneuterige ouderwetse hoog oma-gehalte recepten worden afgewissseld met super hippe - ja dit heb ik echt zelf gemaakt - recepten. Het boek geeft een duidelijke uitleg van de basistechnieken die je als (beginnend) bakker nu wel onder de knie gaat krijgen. Bij de recepten staan slimme tips, en do it yourself handleidingen bij de wat moeilijkere recepten. Zoals bijvoorbeeld het fabriceren van een zelfgemaakt bladerdeeg pakketje.. 

Het boek is echt een aanrader, want er staan van alles in. Zowel hartige hapjes, zoete dessert als taarten waar het water je nu al in je mond loopt. En ook voor de kleinste bakkers, hebben de makers van het boek de makkelijke recepten voorzien van een kids-logo.

De handige kleuren in het boek geven aan in welke categorie je aan het snuffelen bent. En heb je eenmaal een favoriet recept, dan kan je de bladwijzer, in dit geval natuurlijk een rood-wit-blauw lintje, inzetten om deze zo snel mogelijk weer terug te vinden. 

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden. Zoals je misschien al eens vaker hebt gezien is de Bakbar on tour. Op deze dagen staan we in het hele land, en bakken we recepten uit dit boek. En nee, we kiezen geen recepten die altijd zullen lukken, wij proberen ook iedere keer iets nieuws uit. Op deze manier kun je kennis maken met het boek, en zie je meteen, voor je neus het eindresultaat. 

Daarnaast kun je bij de Bakbar ook de unieke pakketjes verkijgen van Heel Holland Bakt. Daarvoor hoef je niet het hele boek te kopen, maar krijg je wel een leuk do it yourself pakketje. Hierin zitten alle ingredienten die je nodig hebt, netjes afgewogen. En daarbij, heel belangrijk, het recept. Zo kun je alsnog pronken met een heerlijk Heel Holland Bakt recept.

Kom maar op met dat mooie weer. Dan kan ik tussendoor nog even genieten van het zonnetje, want mijn keuken dat blijft op deze manier een plek waar mooie recepten uit de oven ploffen. 

 

Comments

Your Name:

Your Email:

Your Comment: Note: HTML is not translated!

Enter the code in the box below:Powered By OpenCart
de BakbarWinkel - zelf de heerlijkste taarten en koekjes maken - © 2018