Speculaas voor grown-ups

Posted November 8, 2013 by Lobke Elbers

Afgelopen woensdag stroomde de winkel langzaam vol met schattige kiddo's die van hun mama's een paar rondjes aan het koekrad van de bakbar mochten draaien. We hebben het natuurlijk over ons ouderwetsche speculaasmachinaal. Een kilo deeg en heel wat omwentelingen later rolden er fantastische speculazen van het transportbandje af om 1. direct in de oven te gaan op de bakbar headquarters of 2. ingepakt te worden voor thuis om daar af te bakken.

We kunnen eigenlijk niets anders zeggen dan dat we het ding zelf hartstikke tof vinden en blij zijn dat jullie er ook zo over denken. Overigens is het speelgoed ook wel leuk voor grown-ups. Zeg zou zelf, wanneer heb je voor het laatst je eigenhandig gedraaide koeken gebakken? De bedoeling is dat we naast de speculaasrol ook nog een aantal andere rollen maken om de tofste feestjes nog toffer te maken met personal of branded koeken waar allerlei woordjes en namen in gedrukt kunnen worden. Uiteraard, zelf gedraaid.

De komende tijd gaan we aan de slag met het ontwerp van de mobiele koekbar en recepten uittesten voor verschillende soorten koekdeeg. Ja, als je wilt krijg je dus een koekje van eigen deeg. Tips die je hiervoor met ons wilt delen? Ze zijn welkom in de comments hieronder.

Mocht je je nu niet te oud/trots of too grown-up voelen, kom dan morgen gerust een speculaasje draaien. We staan voor je klaar. Oja, maak er dan wel even een foto van en instagram hem naar onze pagina met de hashtag #bakbarspeculaasjes. Vinden we leuk.

F i j n w e e k e n d

Comments

Your Name:

Your Email:

Your Comment: Note: HTML is not translated!

Enter the code in the box below:Powered By OpenCart
de BakbarWinkel - zelf de heerlijkste taarten en koekjes maken - © 2018