Een mini awardje

Posted November 1, 2013 by Lobke Elbers

Hedendaags is ons het nieuws bereikt dat de bakbarblog een schattig prijsje heeft gewonnen. We hebben hem gekregen van een van onze trouwe blog lezeressen (en fan) Justine Biesot, zij stuurde ons de prijs door omdat ze ons blog een leuk en inspirerend blog vond die ze graag aan anderen zou tippen. Het is geen fysieke prijs, je krijgt 'm digitaal. En wat wij nu het allerleukste hieraan vonden is: we moesten wat vragen beantwoorden waardoor jullie ons nog beter zouden leren kennen. Nou, dat doen we dan maar. Hou-je-vast.

1. Van wie heb je leren koken?
Wij van de bakbar hebben zelf taartjes leren bakken. Met heel veel bakboeken, (groot)moeders recepten én recepten van trouwe volgers. Die proberen we dan graag uit. En we leren nog steeds, elke dag. Dat maakt het leuk!

2. Welk ingrediënt mag absoluut niet missen in je keuken?
Eieren/ molenmeel, daarmee maak je de meest luchtige koeken en daar zijn we de kippen en de molen héél dankbaar voor. We werken graag met lokale producten en ingrediënten, dus als het iets moet zijn, moet het dat zijn. En vers seizoensfruit natuurlijk. Maar dan hebben we er per ongeluk al drie opgenoemd.

3. Voor welk gerecht mag je ‘s nachts wakker worden gemaakt?
Taart!! Dat was natuurlijk een inkoppertje maar écht, de gedachte alleen al dat je 's nachts ontwaakt uit een fijne droom door de geur van een zoete taart uit de oven. Dan weten jullie dat.. mocht je ons een keer willen verrassen ;)

4. Wat is jouw leukste eigenschap?
Wij, bakkers van de bakbar houden van lachen. Heel veel lachen. We mailen onderling naar elkaar de leukste dingen en ook in telefoongesprekken worden zakelijke dingen afgewisseld met heerlijke grappen. Daarnaast dromen we graag. We hebben nog zoveel plannen, we zitten nooit stil op kantoor en dat maakt het ook zo gezellig!

5. Wat is je favoriete drankje?
Onze eigen koffie! We beginnen standaard de ochtend met een vers gezet bakkie koffie van gemalen espressobonen met een heerlijk schuimlaagje. Meestal maakt Saakje die, in een van haar prachtige zelf ontworpen porseleinen kopjes. Maar soms doen we ook thee hoor. Bij de lunch bijvoorbeeld! Je kan immers niet de hele dag van die cafeïne blijven slurpen.

6. Wat is je favoriete snack?
Als we een keer het zoete laten staan en voor een snack bij de borrel gaan, gaan we voor de lekkerste garnalenkroketjes van Holtkamp, man man wat zijn die lekker.

7. Wat vind je het leukste aan bloggen?
Het leukst vinden wij onze verhalen vertellen aan onze volgers. Vertellen wat we meemaken, wat we doen en hoe we denken. Om hen een kijkje te geven in ons leventje en ze te betrekken bij onze activiteiten, werkzaamheden en toekomstplannen. Zij zijn onze fans, die moeten we voeden met nieuwe verhalen. En hopelijk vinden ze het leuk!

8. Wat zijn de eerste drie dingen die op je bucket list staan?
- de koekmachine/ mobiele koekjesbar verder oppoetsen en voorrijden. Het is ons nieuwste project, binnenkort meer!
- een productenlijn voor de bakbar ontwerpen, echt bakbar-bakblikken en bakbar-gereedschap
- en ooit ooit ooit hopen we 4 mobiele bakbarren te hebben, meerdere winkels en eigen productenlijn, think big!

9. Uit eten of zelf koken?
Zelf koken, maar dan graag voor vrienden (en bakbarbezoekers) maar ook af en toe uit eten om je weer te laten verrassen door nieuwe combinaties.

10. Wat is het lekkerste wat je ooit gegeten hebt?
Een chocolade ganachetaart met passievruchten ;) verrukkelijk.

11. Wie is jouw (kook)held?
Oké, dit ga je niet snel vergeten, maar wij zijn fan van het ratje uit ratatouille. Wat een held. Hij jaagt zijn dromen na en het lukt hem nog ook. Wij houden van échte koks ook al is deze misschien niet (helemaal) echt. Mag dat?

Nu zijn jullie weer iets meer te weten gekomen over ons. En wij mogen ons daarmee een virtueel ''speldje opprikken'' van een internet award onder bloggers. We hebben zelf maar gekozen dat we dit koekspeldje daarvoor gebruiken! Niet dat virtuele prijsje (Liebster award) maakt het speciaal, maar het feit dat iemand speciaal zegt onze blogs te waarderen, dat vinden wij bijzonder :) Daarom bakken wij ook dit weekend gewoon weer heerlijke koek in de bakbar winkel en eenieder die zich geroepen voelt om dit met ons te vieren, is van harte welkom op de Klarendalseweg 434.

Comments

Your Name:

Your Email:

Your Comment: Note: HTML is not translated!

Enter the code in the box below:Powered By OpenCart
de BakbarWinkel - zelf de heerlijkste taarten en koekjes maken - © 2018