Food for thought

Posted October 11, 2013 by Lobke Elbers

WOW!

Wat een reacties hebben we al gehad op onze post/zoektocht naar een superleuke, nieuwe, enthousiaste, goede koekenbakker voor in de bakbarwinkel. Daar zijn we best een beetje trots op. Misschien kunnen we je hier alvast een beetje vertellen wat het werk bij de bakbar nu zo leuk maakt. Voor ons tenminste. Eigenlijk hebben we daar maar één zinnetje voor nodig:

-taart maakt blij-

Om maar even wat kleine fijne dingen te noemen.

De geur. Die van versgebakken brood ken je wel maar wij van de bakbar vinden die van taart nog net iets beter. Zo zoet, fruitig en in bepaalde opzichten zelfs zacht. Spannend ook. Wanneer ruikt het nog goed en wanneer ruikt het alsof het baksel gaar is? En daarnaast, kun je herkennen wát er in de oven staat? Zijn het appeltjes. Chocolade? Meringues? Of 'gewoon' een super knapperige vanille bodem waar later nog van alles mee gedaan kan worden?

De look. Zoete hapjes zijn net kunstwerkjes. Daar houden we dan ook wel een klein beetje van, want we zijn tenslotte ontwerpers. Dingen maken, kleuren kiezen, materialen kiezen. Net bakken! Soms weten we van tevoren juist nog niet wat we maken. Maar laten we ons verleiden tot wat de boer ons brengt. Seizoenen inspireren! Maken je tot het bedenken van nieuwe ideeën.

De feel. Bakken gaat bij ons soms op gevoel. Want het moet fijn zijn, goed voelen, er goed uitzien. En dat kan op gevoel! Natuurlijk meten we graag de juiste hoeveelheden af, maar soms proberen we ook gewoon. We houden van uitdagingen! En vanzelf krijg je er handigheid in. Soms, heel soms ook wat onhandigheid. Daar moet je dan om lachen.

De mensen. Zij die in de koekjes bijten en de taartjes met hun vorkje kapot prikken. Verlangend naar smaken en zoete verleidingen. En misschien zelfs wel naar nieuwe ideeën. Want wij houden juist wél van praten tijdens het (taart) eten! Met elkaar recepten en tips wisselen. Praten over ingrediënten en temperaturen. Maar vooral over het samen genieten van hetzelfde moment.

Ja, taart maakt echt blij!

 

Comments

Your Name:

Your Email:

Your Comment: Note: HTML is not translated!

Enter the code in the box below:Powered By OpenCart
de BakbarWinkel - zelf de heerlijkste taarten en koekjes maken - © 2018