Plankjeskoorts (dat kennen wij niet!)

Posted October 5, 2013 by Lobke Elbers

Het begon ruim 1,5 week geleden. Het zagen van de 700 plankjes. Dat is wel écht precisie werk. Juiste afmeting, rondje erin frezen en jullie alvast een fotootje sturen. Dinsdag was het dan eindelijk zover. De bakbar bus vol met 700 van die plankjes (inmiddels voorzien van een toffe sticker), 700 champagneglaasjes, 700 mini taartjes en een blik van maarliefst 6 bakkers. We waren er hélémaal klaar voor.

En hoewel we om 05.45 vertrokken van huis, was het de ochtend kater meer dan waard. Sterker nog, die verdween als sneeuw voor de ochtendzon toen we al onze vrolijke spulletjes tevoorschijn haalden. De bakbar bar, onze eigen buttons, de plankjes én natuurlijk taart.

We begonnen de dag meteen maar goed door wat koekjes af te bakken en wat brownies 'live' te versieren. Gewoon, voor de fijne sfeer. En voor de geur natuurlijk. De eerste enthousiastelingen stonden om half 10 al voor de deur; popelend om de Woonbeurs (dit jaar in het teken van let's connect) op te gaan. Konden wij best begrijpen. Maar wij maakten het op verzoek van de Woonbeurs nog een klein stukje fijner door een taartje én een bubbeltje te schenken. Rond de klok van half 10 luidde een harde knal en een snipper regen van zilveren en oranje confettisnippers kwam uit de lucht vallen. Showtime!

Als een gek begonnen we met uitdelen van de plankjes. Links, rechts, voor, achter, we zorgden ervoor dat niemand iets tekort zou komen. Ondanks dat een paar mensen nog wel even aan het idee moesten wennen van bubbels in de ochtend ging het er goed in. Heel goed. We serveerden een basis van brownie, met daarop een heerlijk luchtige sinaasappelmarmelade, een ontzettend crunchy meringue en natuurlijk een gekonfijt sinaasappeltje met wat cacaosnippers. Het kleurthema van dit jaar was immers oranje en het schilletje was deze keer het 'kersje' op ons 'taartje'.

We snappen natuurlijk dat jullie ontzettend met ons mee hebben geleefd en erg nieuwsgierig zijn naar de foto's mét publiek. Daarom, nog één keer een hele fotocollage op onze facebookpagina. Oja, mocht je jezelf toevallig terug zien? Tag jezelf gerust!

Zie je iets anders leuks, dan ook :)

Klik hier om de foto's te bekijken.

Comments

Your Name:

Your Email:

Your Comment: Note: HTML is not translated!

Enter the code in the box below:Powered By OpenCart
de BakbarWinkel - zelf de heerlijkste taarten en koekjes maken - © 2018