Zoete koekjes bakken

Posted September 27, 2013 by Lobke Elbers

Dat doen we graag. Maar we bakken nog weleens wat meer. Porseleinen koekjes bijvoorbeeld. Wisten jullie dat van het porselein bakken, het idee voor bakservies en uiteindelijk de bakbar is ontstaan? Allemaal te danken aan onze eigen Saakje. Vandaag vertellen we je er graag iets meer over.

Onze eigen Saakje studeerde aan ArtEZ productdesign. Ze had een enorme liefde voor bakken en bedacht zich eigenlijk dat porselein hetzelfde proces ondergaat. Eerst heb je een malletje, daar doe je het 'beslag' in, even in de oven en dan versieren, glazuren en opmaken. Vanuit het idee dat de keramiekwerkplaats één grote keuken is, heeft Saakje van alles gebakken. Maar dit is toch wel een van de zoetste en grappigste; de biscuitbroche.

Mon Biscuit is het koosnaampje dat Fransen gebruiken om liefkozend hun kindjes te roepen/noemen. En wij vinden het stiekem best wel een beetje een must-have voor cookiemonsters en baklovers. Hoe cool om dit op je colbertje of blousje op te spelden? Ze zijn ongeglazuurd en hebben daarmee een mooi mat uiterlijk. Saakje bakte ze zelfs in twee kleurtjes; roze en wit. Voor als je wilt afwisselen bijvoorbeeld ;) een echt meisje-meisje bent of juist een classy lady. Hebben jullie ze al ergens gespot bij foodbloggers?

We hebben ze ook in de bakbarwinkel liggen maar eigenlijk vallen ze daar helemaal niet zo op. Kijk maar eens achter ons toonbankje in de vensterbank. Dan zie je ze misschien.

Comments

Your Name:

Your Email:

Your Comment: Note: HTML is not translated!

Enter the code in the box below:Powered By OpenCart
de BakbarWinkel - zelf de heerlijkste taarten en koekjes maken - © 2018