Bakbar Models

Posted September 20, 2013 by Lobke Elbers

Het is (b i j n a) weekend, het weer wordt nèt iets beter, maar voor ons betekent het gewoon BAKKEN. Met vijgen, pruimen, seizoensappeltjes én die mogen ook weer: sinaasappeltjes. Het wordt een kleurrijk bakseizoen met nieuwe smaken en nieuwe modelletjes. In de bakbar shop hebben we heel wat van die mooie modelletjes staan. Ze zijn rank, slank, pittig of koket, stoer of heel klassiek.

Laatst heeft een van onze bakvormpjes zelfs als 'model' gestaan in een lifestyle magazine. Het vormpje werd gevuld amandeldeeg en versierd met pruim en siroop. Heerlijk. Heel anders dan hoe we zelf vaak de taarten maken, maar daarom zeker niet minder inspirerend. Van deze modelletjes kun je héle fijne en 'volle' cakejes maken. Met chocolade bijvoorbeeld, of met een klein beetje versgemaakte abrikozenjam door het beslag.

Wist je dat je ze ook kunt gebruiken om kleine (of eigenlijk best grote) bonbonnetjes te maken? Kies een paar verschillende uit en je bordje zelfgemaakte bonbons ziet er ineens wel heel stijlvol uit. Natuurlijk kun je ook voor grof gaan, dat is het pannetone model. Daar kan ruim 500 gr cake in, formaatje plus size model! Hier worden vaak Italiaanse krenten/vruchtenbroden in gemaakt die je van bovenaf heel mooi in dunne plakken snijdt. Zie je nu wel dat modellen en taartjes juist héél goed samen gaan? Dit zijn bakvormpjes in de meest chique zin van het woord!

 

 

Comments

Your Name:

Your Email:

Your Comment: Note: HTML is not translated!

Enter the code in the box below:Powered By OpenCart
de BakbarWinkel - zelf de heerlijkste taarten en koekjes maken - © 2018